Thursday, March 31, 2011

Drying rack for bottles

Since dah ada botol susu ni, gedik la plak nak beli drying rack for bottles.

Tetiba aku teringat entry kat blog Chika tentang drying rack cos dulu masa belum ada anak pernah bace... tapi takde la nak kisah sangat... sekarang ni rasa gedik giler nak jugak drying rack!



a. Munchkin's Sprout Drying Rack

b. Splash Bottle Drying Rack by Skip Hop

c. Boon's Grass Countertop Drying Rack

d. Beaba Drying Rack

Gambar di atas dan juga nama drying rack ni diambil dari entry INI di blog Pn Chika.
Thanks to her, baru la kenal drying rack comel2 ni!
^___^


I don't know about you guys but I have my eyes on dryer A dan B.

Yang C dan D tu ku tak minat sangat. C cos macam leceh nak cuci, D lak macam tak banyak tempat gantung and kecik...

Aku dah jumpa mana nak beli yang A tu (Munchkin Sprout Drying Rack)... You can find that item di kedai Manjaku. Aku tengok laman web dia, harganya adalah dalam RM90 camtu. Member price=RM84 ish.

As for B (Skip Hop's Splash Bottle drying rack) plak, aku jumpa item tu di blogshop INI. Harganya di blog tu RM130! Woot... agak mahal laaa... tapi aku sangat favour dryer ni... rasa cambest jer... huhu

Haihhh... kalau aku tanya hubby, mesti dia tak bagi beli... Yang botol susu Razin tu pun dia nak bising-bising cos beli botol susu mahal... Padahal Avent nyer botol susu tu dah less ok. Kalau tak harganya dalam RM95, ni aku beli dalam RM66 jer. Ok la kan... :p

Hmm... tapi ikut lojik, memang mahal giler kalau nak beli drying rack yang berharga sampai RM90 dan Rm130 ni... macam, gile ke ape... nak keringkan botol je pun! TAPI CANTIK laaa... dah le dapur umah dah lawa, mesti la nak aksesori yang bertenggek kat atas tabletop pun cantik-cantik... huhu...

Well... tengok la... kalau ada duit lebih, aku beli jugak kot either one of those. (or... ade sesape nak bagi hadiah tak?? HAHAHA)

Kalau tak, aku order yang bawah ni jer!


Harga tak sampai RM40.

Hmmm...

Tengok la... aku still geram nak A dan B! tapi cam bazir... hisy... dilema betul!

www.tips-fb.com

6 comments:

Mummy `Aish said...

Babe..aku beli brand Anakku je..harga dalam RM30 je rse yer..ok gak..

HoneY said...

hye razin...

razin sihat? mak razin dah pening2 tu.. tolong picit kepala mak. hehehe..

hani pon blur nk pilih yg mna. tapi rase nak pilih yg A tu. sebab nampak sgt2 cantik kan. ana, sterilizer ? ke guna try lama..? panaskan je kat atas dapur..

ana, setakat ni guna AVENT, senang tak basuh botol dia?

.:Mrs. Engineer:. said...

mane nk bli yg munchkin punye ni eh?berminat lh ...uhu

bardboo said...

yg A tu lawa..to mahal gila kot!! huhu


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

.:Mrs. Engineer:. said...

yg x smpi 40 tu je.he3.mne eh nk bli?

Ryehanna said...

To Mummy 'Aish: Anakku?? mmm boleh disurvey gak ni... hehe

To Honey: Setakat ni xde beli sterilizer pn. rasenya takkan beli kot. pakai cara lama udah. rebus je atas dapur or rendam dlm air panas.

bab botol susu Avent tu, xleh nk komen lg cos barangnye xsmpai lg! huh.


Mrs Engineer: Haa.. dah bg link kat shoutbox. Kalau yg Munchkin's Deluxe tu leh cari kat Peekaboo. tp aritu ada gugel jmpa yang RM33 tp lupe dah ape address online shop tu. heeee...

To Bardboo: Tu ler pasal... mahal bebeno! huhu