Saturday, April 2, 2011

Razin and his soother

Razin dan puting Pooh nyer..
baru beli, masa Mak dan Abah Razin pergi Manjaku di Sitiawan kelmarin..

Ada lagi satu puting Japlo actually...
Opah Razin beli kat pekan beruas masa mula-mula nak bagi Razin hisap puting..



Well... terpaksa gak pakai benda alah ni cos Razin kuat menangis malam-malam. Padahal dia tak lapar, tak berak@kencing dan tak kembung perut. Dia nangis sebab 'nak kena tuam mulut ngan tetek mak dia' (ni ayat Mak dan Opah). Huhu... So, nak senang... bagi puting!



Picture was taken last 31st March 2011. Berumur 20 hari. Berat 3.20 kilo. Razin benci kena bedung actually... tapi buat jugak. Nak bagi dia tidur tak 'terkejut-terkejut'



Mula-mula dia tak suka pun... (eh sekarang pun tak suke gak)
Tapi bila dia memang nak menghisap, dia hisap je...

Tapi memang bukan selalu... cos he prefers my breasts. huhu...

Aku risau gak kalau bagi soother ni dia takmo menetek lagi. Tapi alhamdulillah, Razin dapat bezakan soother (puting tipu) ngan puting mak dia. Of cos puting mak dia menang kan... har har har

Begitu jugak ngan botol susu, he still prefers to suckle from my breasts. Tapi nasib baik la botol pun dia bedal gak.. kalau tak, susah le kalau nak kena tinggal... =P

Aku tau tak elok bagi soother kat anak cos nanti risau gigi jongang dan kembung perut, but... dah terpaksa. Untuk legakan hati, dulu-dulu Mak sumbat aku ngan puting gak. Tak jongang pun. ehehehe... Tapi aku cepat berhenti menyusu. By 3 tahun, memang tak nyusu dah (dulu-dulu mak aku bagi susu tin jer). Beza ngan adik-adik and kakakku... dah masuk tadika pun hisap botol susu lagi. Sebab tu aku kurus kering masa kecik kot?

Cakap tentang kurus, I think my baby is so skinny... (and laki aku pun panggil Razin: "Ajin Skinny". Ade ke patut?? cehhh)

Tengok pic yang atas tu... tak tembam pun pipi dia kan...

Tengok pic bawah ni... kecik jer lengan dia...

Pic was taken on 1st April 2011.
Bergambar sebelah Abah
(or Ayah? your father asyik la bahasakan diri dia 'Ayah'. But I prefer 'Abah'!)

eh, leh nampak puting Japlo Razin yang warna merah dalam gambar atas ni.
HEHEHE



Haih... Razin... Razin... cepat besar ye sayang... Mak tak sabar nak gomol-gomol... ni kecik sangat, nak gomol pun risau... hehe

Tapi keding-keding dia pun kepala dah keras. Kaki pun dah keras. Boleh dia tegak je time orang pegang? Macam ngan dah besar beno...

Love you so much, Razin... :) www.tips-fb.com

No comments: