Sunday, April 24, 2011

Razin in a ring sling

I'm pretty excited about baby wearing... I love it when my baby is close to me (I can hold him) and I still can do other things at the same time (my hands are free!)

I'm thinking of collecting more slings... we'll see... (kalau ada bajet ah)

Now I'm in love with my ring sling... I bought it from fellow blogger at aroun RM50 ish... dunno why la ring sling ni mahal sangat. Itu je ada orang nak let go murah-murah... huh.

Jangan salah faham, I also love my Moby wrap... cumanya kalau pakai wrap, panas sikit... tunggu dok dalam aircond (pergi mall ke...) baru nak pakai... hehe

Ni first time rasmi ring sling ni untuk pakai dalam masa yang lama...
(sebelum tu try2 jer dalam umah)

Guna cara cradle hold... cos tujuan pakai sling sebab takde carseat for Razin...
Takde bajet lagi. huhu
So, bila pakai sling ni selamat ni sikit bila aku nak membuta... takdela terlepas dari pelukan bila tido cos ada sling...



Alhamdulillah Razin suke dok dalam RS ni... dia tido jer...
(ikut mood gak la.. kekadang ok, kekadang x ok)





Ni plak try cara tummy-to-tummy (betuike istilah ni? bedal jela)

Saje try cara ni untuk dok dalam keta.. nak tengok Razin meragam ke tak...
And jugak nak try pakai RS ni bila kuar public...hehehe

Actually, kalau korang perhatikan gambar tu, cara aku pakai tu salah...
patutnye lutut Razin lebih tinggi dari bontot dia...
Razin sepatutnya 'duduk' dalam sling tu... bukan tergantung..
(seated, not dangle)
tapi aku adjust2 takleh jugak so bior la...
patut adjust time nak masukkan baby kot?
tahla.. aku ni newbie... kalo salah, tolong ajorkan... ;)




Tido dengan lenanya...
Nak tips untuk baby tak meragam time dalam sling?
Make sure diaper dia kering, and make sure dia kenyang..
Susukan dia dulu... hehe


Ala cayang busyuk Mak...
Muahhhh'


*Gambar mukaku ditempek kartun cos I hate looking at my own face wearing 'tudung expres'.
Memang tak kena langsung! huhu

www.tips-fb.com