Monday, June 20, 2011

Razin's stroller

Akhirnya...

Razin dah umur 3 bulan baru ada stroller. kehkehkeh...
Nak wat camne, Mak Razin ni berkenan sesangat-sangat ngan Quinny Zapp Xtra. Harganya memang takde under RM1K so kena simpan duit ler baru beli... that's why lambat baru dapat. huhuhu...

Ape-ape pun, aku sangat puas hati! Lega sangat cos item ni memenuhi spesifikasi. Memang jenuh aku meng'survey' bermacam jenis stroller, tapi yang ini jugak melekat-lekat di jantung.

Memula nak beli Maclaren jer cos murah sikit dari Quinny, tapi... rupa dia kurang memikat. Tak hot. Kurang nilai estetik. *pangggg sedas*

Nafsu nak jugak Quinny. Okla... cari Quinny yang murah-murah...

Usya punya usya, jumpa Quinny Zapp yang berharga RM888. Brand new ok! Wahhh bagus... murah je, tak sampai RM1K. Serius, memang aku dah nak angkat dah time tu... tapi setiap kali nak 'Proceed to payment', asyik la terbantut. =P

Lame jugak aku fikir-fikir, nak Quinny Zapp ke tak... Quinny Buzz memang aku tak consider langsung la cos mahal sangat. Lagipun Buzz ni bulky sikit. Besar gedabak. Kalau aku pakai kereta besar takpe gak, ni pakai Honda City je pun. Maleh nak consider...

Then aku google-google review tentang Quinny Zapp. Rata-rata banyak yang komplen.

The reasons why you should not buy a Quinny Zapp were:

1- Not reclinable.

Since the Zapp cannot recline, so when your little one fell asleep, he'll look like this:

Photo is credit to MyOrganicLife



So uncomfortable!




2- No shopping basket.

Mane best kalau takde shopping basket, kalau ada leh la letak ape-ape yang muat... tapi leh je beli kat mana2 online store yang ada jual... (additional purchase le pulak kan...)


Tu je kot 2 sebab utama yang aku tak berkenan ngan Zapp ni. Bab takleh recline tu memang tak best ar... kalau beli stroller mahal-mahal mesti la nak pakai lama kan... kalo takleh recline, mesti baby pun tak suka...



So, I decided to buy Quinny Zapp Xtra 2011. Baru kuar bulan tiga tahun ni so model Zapp yang baru ni memang improved ar... Retail price RM1699.90

Memang mahal pun (bagi aku la) cos bagi aku, stroller yang sampai ribuan ringgit tu memang mahal.

Nak cari preloved, memang TAK ADA la since ni model tahun ni. Baru sangat so takde orang let go pun. Lagipun, bila fikir-fikir balik, ala.. insya Allah leh pakai lame... so takpela kalau mahal pun...

Retail RM1699 tapi yang aku beli RM1320. Beli kat kedai kat Sitiawan ni.. aku suruh dia order. Actually, ada je yang lagi murah... paling murah aku survey was RM1199 kalo tak silap. Tapi COD di KL. Memang takkan la... bile masa lak nak ke KL nyer...

Then ada lagi satu kedai kat Ipoh. Dia jual RM1299. Tak beli jugak cos tak ke Ipoh pun. Lagipun beza dalam RM21 je. Duit minyak nak ke Ipoh lagi... lebih kurang je kan... So amik je la kat kedai dekat-dekat sini. Ape-ape hal senang, dekat je... Jadi la, beli stroller dapat free kipas bateri My Dear yang leh klip kat stroller. huhu



Seronok gile bila dapat.
Mak nye yang lebih... Razin takde ape pun...



Letak Maxi Cosi Carseat dekat Quinny...

Actually, ini la sebab utama aku gedik-gedik sangat nak Quinny jugak.
Sebab leh letak Maxi Cosi! hehehehe...




Razin cepat besar eh...
Leh tolong Ayah masak.
HAHAHA




Quinny Zapp Xtra 2011 in Rebel Red!

Smokin' hot!

(tag pun tak cabut lagi tu)




Confirm leh recline!
Yessss!


Razin rasmikan stroller ni masa kat luar time jenjalan kat Kelantan weekend baru ni... Gambo kat FB. Maleh nak tepek lagi. Sikit-sikit udah...

Mak Razin dah bengkrap... (guna duit Mak tau, not Ayah's! Ayah Razin kedekut) www.tips-fb.com

3 comments:

Anonymous said...

Ipoh tu kedai kt mana ye

Eriany Trie said...

Salam sis..nak tanya sis beli quinny stroller dekat kedai di setiawan kan. Boleh i tau nama kedai & location?
Tq sis.

Ryehanna said...

Post ni dh lama.. Skrg sy dh anak 3, and dah jual sendiri. Kedai saya kt Manjung, dkt pintu gerbang desa manjung raya (venice).
Kedai Mama Panda Enterprise :)