Wednesday, July 13, 2011

4 months already!

Taken today.
(I love GroVia AIO!!
masa mula-mula tak suka cos side snapping, tapi sekarang dah jatuh cinta cos trim and very easy to clean!)



Yeay.. anak Mak dah 4 bulan!

Razin makin macam-macam perangai...

You know how scared I was bila Ajin tersedak (selalunya time tengah nyusu).

Kalau Razin tersedak or batuk-batuk je, lekas-lekas Mak amik Razin, dukung and gosok-gosok belakang... The coughing didn't happen often, tapi bab tersedak tu selalu gak le... yela, Mak tak pam susu lame then bagi Razin direct feed. Memang confirm Razin akan tersedak la cos susu laju je kuar. huhu

So Razin macam dah tau...

Kalau batuk or tersedak je, cepat-cepat Mak angkat Razin kan...

So lately Razin mengada-ngada... suka buat-buat bunyi batuk. Especially kalau takde sape melayan Razin atas tilam kekabu tu... dah tak sape layan, mulala buat batuk2... Eeeee geram betul!! Pandai ye! but so darn cute at the same time so takpe... hehehe... geram tau ngan Ajin ni...

Pastu Mak baru tau yang Razin dah leh pegang botol susu sendiri hari Isnin lepas...

Bila Mak cakap, "Ehhhh... Ajin pegang botol???" dengan nada yang sangatlah terkejut, Mak Teh baru nak gitau Mak yang Ajin dah lame leh pegang botol.

Sabo jelaaa... Mak tak tau pun!! (yela, kalau Mak ada kat umah, mane der Ajin hisap botol kan?)

Bila Mak Teh tunjuk video, alahai... sedihnye Mak kerja masa tu! (weeks ago)

Takpela sayang.. nak wat camne... Mak Ajin ni kerja...

Gambar eksyen je ni...
Razin takleh meniarap lagi cos tak larat nak angkat badan.
Takpela sayang... slow-slow...

Gambar atas ni Razin meniarap sebab Mak buat.
And you love it! cuma cam marah tak dapat nak tolak badan mengengsot ke depan.

Meniarap sendiri pun belum boleh lagi, takkan nak mengengsot dah sayang...
One at a time, k?

Muaaahhhh

Cayang Ajin.
Mak dah rindu kat Ajin dah ni.huhu
(bila nak kul 6 ni....)

www.tips-fb.com

1 comment:

S-N-B said...

Jemput join giveaway cloth diapers: http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html