Saturday, July 30, 2011

4 months checkup



Gambar masa dah sampai umah setelah check up. Tido je kejenya kalau dok dalam carseat. :)




Lambat pergi checkup cos busy...

Patutnye pergi last week, tapi Khamis lepas (28th July) baru pergi.

Anyway...

Here's an update:

Berat: 7.1 kilo (fuiyoooo)

Panjang: 63 cm (naik 1 cm je dari last month's)

Ukurlilit kepala... errr lupe.

Pergi ngan Debab dalam kul 2 petang... Kul 3 masuk ofis semula. Gigih pergi KKIA Sitiawan. Padahal ada lagi yang lebih dekat... lantak la... dah itu yang aku biase. huhu...

Plus, nurse kat situ ok and memang galakkan penyusuan susu ibu. Diorang bagi galakan. :)

Razin sekarang dah leh ape ek...

Mmm he can laugh now. Dulu setakat menyeghongin (sengih) jer, sekarang leh gelak dah la. COmel gile rasa nak makan! hahaha... geram betul kalau dia gelak. Muka tersangat2 la mintak digomol. :P

Paling suka kalau kena angkat wat gaya superman. Biar lelama terawang-awang... mengekek-ngekek ler dia... hihihi... lama-lama naik muscle Mak sayang oi. huhu

Meniarap belum boleh lagi. Tapi suka kalau dapat meniarap.... for a while. Dah letih kalu, merengek-rengek le dia. Huhuhu... Kepala dah leh angkat dah. Tapi badan tu takleh berpusing sendiri lagi. Takpela Razin, take your time. ;)

Duduk pun belum boleh lagi. Tapi dah stabil bila letak dalam Bumbo. Takde dah le kepala tergoyang-goyang macam masa dia 3 bulan dulu. huhu

Makin banyak akal. Suke buat ala-ala menangis padahal tak nangis pun. Saje ngada. Mak cakap tu macam perangai aku. Err... no komen!

Dengan dukacitanya aku memaklumkan since aku pergi PD untuk Hertz Survivor Teambuilding tu, susu aku dah kurang meriah. Memang dah officially 'campur' le... nak wat camne. huhu... Tapi malam-malam alhamdulillah aku tak perlu le bangun bancuh susu ke ape... Razin still menetek lagi. Fuhhh lega... aku risau sangat kalau susu kering cos lately busy nak mampos sampai nak pam pun takde masa... but hopefully takde la sampai camtu. Aku nak susukan Razin jugak malam-malam. Rindu gile masa kat PD kena training... T___T

Aku dah beli Jumperoo untuk Razin secara online. Tapi secondhand sajorkkk... Koser aku nak beli baru. Mahal dowhhh... Jumperoo yang aku beli ialah Fisher Price Deluxe Jumperoo... Itu je yang ada bersesuaian ngan bajet aku. Sebenarnya nak Rainforest tapi RM400 lebih. Perghh mahal gile. So bedal FP Deluxe sudey. Yang penting, tak sampai RM300.

Yer, still mahal jugak untuk benda yang leh pakai sekejap tapi aku nak jugak jugak. huuuuu bahaya kan aku ni... sebab anak, sanggup berhabis duit gile gile punye (siyes aku dah sengkek! baru awal bulan tu! Oh em gee.)

Bukan ape, aku suke gile tengok baby gelak-gelak and terlompat-lompat... Bila usya kat youtube tengok baby-baby dalam jumperoo, perghhh memang melekat-lekat di jantungku (sama kes macam nak beli stroller, carseat and bumbo). Dok fikir berpuluh kali nak beli ke tak... dan akhirnya aku tewas. Lagipun 2nd hand je... murah le jugak dari actual brand new price. Ahhh belasah. Aku rasa takpe cos benda preloved... so murah la jugak. Macam Maxi Cosi carseat Razin gak... Preloved gak tu. Bagi aku, kalau pakai kejap, 2nd hand pun takpe. Oh, except for Bumbo seat and his Quinny Zapp Xtra. Tu brand new. (and Mak dia pun kopakkk) :P

Ahh... Dah bayo dah pun. Tunggu Jumperoo tu sampai jela. Isnin ni sampai kot?

Nanti dah dapat confirm akan upload video kat sini. hehehe....

By the way, below is the video of Razin in his Quinny Zapp Xtra 2011.

Saje gatal bawak kuar seat Zapp Xtra tu tengah hari tadi time lunch. Nak tunjuk kat Nini and Mamito (they slept over last night). Lame simpan dalam kotak and asyik pakai Maxi cosi punyer carseat je, so saje ar bawak kuar testing-testing. hehehe...








Ahad cuti.

Isnin pun aku cuti... Saje mintak annual leave cos nak berbuka kat Beruas. Plus, hubby nak ajak teman ke Ipoh untuk sign agreement loan bank. Doakan semuanya baik-baik sahaja. ;)

Salam... www.tips-fb.com

2 comments:

pipi_gebu said...

hik2..dh beso dh bby ni..btw..nk tnye akk..now akk dh bg azin mkn pe????selain susu akk yg mmg terbaik tok dy..hihih..

Ryehanna said...

Mana ade bg makan lagi.. baby baru 4 bulan lbh.. dia pn xde tunjuk tanda2 nk makan pun. so rilek dulu...