Tuesday, July 26, 2011

While I was away from you, beloved son...

Rabu (20/7/2011)

Mak hantar Razin balik Beruas lepas Maghrib. Well, mulanya memang plan nak hantar hari Khamis, tapi Khamis busy ngan kerja kat ofis... takde masa untuk curi hantar Razin balik Beruas. That's why la hantar Razin ke Beruas awal... Lepas hantar, Mak dan Ayah balik Lumut semula. Malam tu Mak nangis sebab Razin takde tido ngan Mak T___T

Razin pun takmo dengan orang lain selain Mak Teh Diyana... Sedih Mak dengar bila Opah gitau Razin susah nak tido... Kul 12 lebih tido then kul 3 pagi jaga balik... bukan nak susu, tapi nak main-main...


Khamis (21/7/2011)

Mak gerak ke KL lepas kerja... around 6.30 ptg. Lambat sangat gerak cos banyak kerja tak settle. Mak rindu gile kat Razin tapi tak tau nape takde 3G kat Beruas... tak dapat tengok Razin... :(

Rindu sangat so Mak Yang Nini mms video and gambar Razin kat Mak...

21/7/2011 at 7.28pm




"Saya budak baik, saya baca buku"



21/7/2011 at 7.57pm


Mak sampai KL pukul 10.30 malam kot. Penat walaupun just duduk je kat belakang (2 staff dari Penang dtg Lumut, sorang drive). Malam tu tak nangis rindu Razin... Maybe preoccupied dengan incident yang berlaku ngan roommate Mak iaitu Auntie Cameilia yang kehilangan adik iparnya...

Tapi Mak tetap rindu sangat kat Razin.



Jumaat 22/7/2011


Pagi-pagi lagi dah bangun cos nak gerak ke Port Dickson pukul 7 pagi. Bangun pukul 5.30 pagi, mandi, pam susu dan turun breakfast pukul 6.30...

Waktu ni dah 5 botol EBM berbuang... Sedih sangat tapi nak wat camne sayang...

Mula busy ngan aktiviti teambuilding... dalam bas lagi dah start kena buat aktiviti. Which was, buat bendera kumpulan... hmmm...

anyway, Mak Yang Nini still update cerita tentang Razin.

She told me that you didn't want to sleep. Masuk buaian pun tak nak. Kalau terbaring kat tilam kekabu lagi la... asyik nak mengamuk je... Semua orang penat take turn dukung Razin.

Nasib baik la Mak hantar stroller juga ke Beruas. Bila Razin masuk dalam stroller baru diam. Nak tido pun kena masuk dalam stroller and orang kena gerak2kan stroller tu ke depan belakang... baru la Razin tido... alahai Razin....



"Anak ko megholoh dah. Dalam rumah pun nek stroller"

Tido dalam stroller...
22/7/2011 at 2.13pm

Problem is, Razin mana leh tido lama-lama dalam stroller tu... not good for your back sayang... Then, kalau Razin tido dalam carseat tu, memang akan basah belakang dengan peluh cos umah kat Beruas panas... Sian anak mak... meragam takde Mak yer...


Sabtu 23/7/2011

Penat ngan teambuiling survivor punyer program. Takde masa sangat nak sms or call Beruas... Letih gile...



Ahad 24/7/2011


Selesai juga program kat PD. Gerak ke KL pukul 2.30 petang camtu.. Sampai KL around 4.30 (bas drop staff Sabah & Sarawak kat LCCT)... First time Mak drive sorang-sorang from KL to Beruas. Gerak dalam 4.30-4.45 petang, sampai Beruas pukul 7 lebih... dekat-dekat 7.30 petang... Memang pecut gak le cos takut sampai malam. Malam-malam mata Mak tak nampak.

First time jugak Mak drive dekat 180km/j (almost jela k) kat highway... jangan kena speedtrap udah. Bawak Ford Focus memang tak terasa laju pun... huhuhu. Btw, speeding pun kadang-kadang je (kalau bawak 160-180km/j je sentiasa confirm sekejap je sampai Beruas.. tak sampai 3 jam...) Sebabnye, tak tahan breasts dah membengkak macam ape lagi. Bayangkan la tak pam since pagi!! Sakitnye hanya Allah yang tahu.

Kalau kat traffice light asyik la urut2 untuk hilangkan sakit... but by this time memang dah keras and rasa berketul je. :'(

Sampai Beruas tak sabar nak peluk cium Razin. Tapi Razin tengah tido...

Mak pun pam dulu... dalam 2 botol penuh. Then Opah bawak Razin kat Mak... dah jaga dah anak Mak...

Razin tengok Mak then Razin nangis. Mak peluk Razin, Razin nangis jugak. Macam merajuk je...

Mak pujuk-pujuk pun tak jalan... alahai sayang... Marah kat Mak sebab tinggal Razin ke??

Well, ape lagi... bagi jela Razin menetek. Terus diam. Hisap pun bersungguh-sungguh. Rindu sangat yer... Menitik air mata Mak masa nyusukan Razin tu cos rasa bersalah tinggalkan Razin... T____T

Sedih...

Malam tu Razin asyik bergayut ngan Mak. Memang tak lepas dah la... hehe...

I love you, Razin...

You're the world to me...

Ayah pergi sailing pun Mak tak kisah dah as long as you're close to me :)

Yes, Ayah Razin sailing sejak Ahad. Mak balik, Ayah lak pergi. Mmm takpela, anak navy kena kuat tau!

Mmmmmmuahhh! www.tips-fb.com

2 comments:

amal said...

comeyla Razin in 1st pic :D

takpe Razin baby baik.. Mak jangan susah hati sangat yee :)

Ryehanna said...

thanks, amal.. :)