Thursday, August 25, 2011

Razin's favorite songs #1


Hello there...

Lame dah nak tulis tentang ni tapi asyik la busy je buat benda lain.

My baby Razin sangat suka music. In fact, his musical pull toy dah rosak sebab asyik kena tarik untuk bagi dia tido. Sampai sekarang tak beli2 baru lagi... so Mak dia ni kenala nyanyi2 untuk bagi Razin tido. Dodoi time dia dalam buaian la yer... Kalau tido baring malam-malam, bagi menetek je terus tido. hehe...

Selain dari kalimah 'La ila ha illallah' yang diulang-ulang untuk bagi Razin tido, kekadang aku tukar jugak ke puji-pujian yang lain...

Aku suka nyanyi lagu nasyid lama-lama.

Pernah dengar tak lagu The Zikr? Dulu Nazrey Johani yang vocalis Raihan tu b4 ada Raihan, dia kumpulan The Zikr le.

Razin loves it when I sang 'Tak Seindah Sentuhan Mata'. Saujana ada nyanyi lagu ni semula and tukar tajuk jadi 'Suci Sekeping Hati' kalau tak silap.



Tu lagu original dia... aku search kat Youtube tadi jumpa versi baru dari Nazrey Johani tapi tak best. Suka versi lama jugak. :D

Ape-ape pun, suka sangat-sangat lagu ni. Err Razin pun suke! :P
Lagu favorite dari album Secerah Pawana from The Zikr. Lagu lain pun sume aku suka tp ni favorite le. hehe

Selain dari itu, there are others... Isteri Cerdik Yang Solehah, Perantau, Secerah Pawana... aku ni pun memang mengimbau zaman kanak-kanak la bila nyanyi2 lagu ni... Alhamdulillah, aku masih hafal lirik-lirik untuk 2,3 buah lagu yang aku memang suke gile and tempek kat entry ni.. yang lain ingat chorus je. Dah lama ok. Sejak aku sekolah rendah. Bayangkan le... huhu

This is another one of my favorite.

Mengemis Kasih - The Zikr



Lirik dia buat aku menangis, sayu dan... err camne nak cakap ek... tah, dengar la sendiri. Lagu ni aku hafal. Pernah letak liriknye kat main blog. This is another song yang aku selalu nyanyi time dodoikan Razin...

.
.
.
.
.
.
.
Last but not least, lagu Alif Ba Ta kegemaran Razin!

Razin kalau dengar lagu ni terus terhenti dari nangis or meragam. Dia akan tengok video (or muka aku kalau aku yang nyanyi) and senyum-senyum sambil keluar bahasa baby dia. Nak nyanyi sekali la tu. hehehe...



Melody lagu alif ba ta ni sangat sesuai untuk baby cos catchy. Aku suke part ' Hamzah Ya' tu. Comellll... hahahaha

Kalau nyanyi kat Razin, ngan aku-aku sekali terteleng-teleng kepala... :P

That's all for now. Salam

p/s: Nursery rhymes kalau lagu omputeh dia suka Twinkle2 little star ngan Ba ba black sheep (dah itu je yang Mak dia ingat... muahahaha. Beli cd tak tak pasang-pasang jugak cos Mak Teh Diyana asyik nak tengok Astro je :P )

www.tips-fb.com

No comments: