Monday, September 5, 2011

Razin's first solid food


Lebih kurang la kan...

Let's not count the strawberry yang Razin dok isap-isap tu... tu first taste. bukan first solid. hehehe

Anyway, Razin's first solid was puree buah epal merah dan broccoli.

I steamed them, then I blended them.

It was quite sweet.

Sedap! (aku yang makan banyak... haha)

Tapi Razin tak makan banyak pun cos dia baru pas nyusu time tu. Saje gedik nak bagi jugak... hehehe

Jom layan video... Video diambil masa 24 Ogos yang lepas. Lame dah... Razin just turned 5 months masa tu (he was born on March 11). Tapi dalam 5 bulan lebih memang dh leh bagi makan dah kan... so aku bagi le... hehe





Since dah start bagi makan tu, aku bagi sekali je sehari... tengok keadaan dia lapar ke x. Lagipun Diyana tak bagi Razin makan pun! Padahal baby cubes berisi puree dah bersusun dalam fride tunggu nak panaskan je. Haihhh... pasni kena ingatkan dia.

Hmmm... time malas (and time travelling masa Raya ke Beruas, Pahang, Bangi and Kepong) aku bagi biskut Milna je.

Next week Razin dah nak masuk 6 bulan. Kena start bagi bubur nasi le kot?

Till then... salam...
:pandaGeli_12: www.tips-fb.com

No comments: