Friday, October 14, 2011

7 months old Razin

Alhamdulillah...



Dah 7 bulan dah anak Mak...

Makin aktif, suka mengomel dan makin banyak akal.

Makin comey pun yer... hehehehe...

Tak tau berat Razin berapa cos 7 bulan ngan 8 bulan takde checkup. So takde la timbang berat...

Razin sekarang makin aktif mengengsot. Tapi yang pelik, asyik gear reverse je... bila nak ke depannye tah. haha... Malam-malam time orang nak tido, time tu la dia nak meniarap and meneroka katil. Sabo jelah...


Orang tido, dia sebok nak meniarap...



Razin suka senyum. Bila Mak balik kerja, buka-buka pintu je nampak Razin tengah senyum tengok Mak. Cairrr... hilang penat...






Razin bersama Stretch the Giraffe, Lamaze toy from Mama Panda Store.
Cilok Mak nyer stok yer... hehe...
Suka sangat ngan Lamaze nyer toys... very the kalerful :)



Semalam Mak balik kerja kul 8 malam. Mak penat sangat... Tension pun sama. So masa balik tu, Mak terus lepak depan tv ngan Razin... Mak nangis-nangis cos stress (sebab hormon pun yer kot cos tengah period) and Razin pun rapat kat Mak.

Razin macam nak pujuk Mak... You cooed and kissed my face, my nose and sucked my chin. Alalala sayang... yela, Mak tak nangis dah. Doa-doa la bisnes Mak baik supaya Mak dapat berenti keje and dok ngan Razin je kat umah, yer sayang... huhu

Razin dah pandai detect perasaan orang. Kalau Mak ubah tone sikit 'macam nak marah', muka Razin terus berubah nak nangis... alalala sensitip betul! (dat's y mak suke usik. haha)

Sejak Razin dah makan solids, setiap hari mesti Razin pooped. Ok la... lega sikit... before, kekadang dekat-dekat seminggu tak berak. risau gila.. bila dah hari-hari berak ni, memang lega tak terkata la. Syukur... berak la nak... Mak tak kisah pun nak basuh taik Ajin hari-hari... :)

Razin makin aktif... Mak rasa macam Razin dah kurus jer... haishhh takleh jadi ni. Kena jugak bawak Razin pergi timbang dalam masa terdekat. Sebabnye, cd Beechworth size L macam besar bila Mak pakaikan... Padahal Razin memang size Large kalau pakai cd bran Itti Bitti ni... hmmmm...

Nampak macam nak cikini balik jer.. hmmm




Razin kuat minum susu sekarang. Kalau dulu sekali minum dalam 4,5 oz... sekarang mesti dekat-dekat 7 oz... kekadang lebih... depends... so kencing pun banyak le... cd Ajin kena tukar max every 3 hours. Kekadang time Mak ada kat umah (weekends) tukar 2 jam sekali. Heavy wetter... tunggu la Mak pesan insert zorb dari Auntie Tini. Mau tengok camne rupanya zorb. Efektif benor ke absorb liquid. Import dari Amareka tuuu...

As for food, selalunya Razin makan bubur nasik je. Ada karot ngan ikan bilis blend. Sedap memang sedap...tapi tak tau la ok ke tak letak ikan bilis tu. Belasah la ye..

Bila tak sempat masak ape-ape, Razin makan puree buah yang dah ada dalam fridge or makan nestum cerelac je. Or biskut Milna. tu je... belum bereksperimen bagi makan ayam or ikan yang lain lagi...

Gigi belum tumbuh lagi. Tak nampak pun putih2 macam nak tumbuh. Tapi kalau Razin gigit jari Mak, memang dah start kebas le. Sakit! Ntah bila nak tumbuh giginya... asyik menggigit je lately. Nasib baik time menetek tak gigit! Kalau gigit... memang nak kena la... errr seriau nyer nak tunggu time gigi ada. Camne time nyusu?? hmmmmm...


Razin,

Membesarlah dengan sihat ye nak...

Mak kekadang rasa cam tak sabo nak bagi Razin adik, tapi... takut lak bila ingat masa beranak. :P

Dah la.. sambung kendian. Daaaa...

P/s: Gambar takde. Mak upload kendian kat entry ni ek... www.tips-fb.com

No comments: