Monday, November 28, 2011

Video update (8 months old)

First video was taken on 18th November... Razin was trying to stand... actually dia dah boleh diri dah time ni tapi masa video ni dirakam, dia ngada-ngada... hehehe






Yang 2nd video was taken yesterday (27th November). Mulut dia bising je kena kurung dalam playpen... hehehe...




Itu je nak update.

Daaaaa... www.tips-fb.com

Thursday, November 24, 2011

1 je???

Tak sangka baru ada satu entry sahaja untuk Razin 8 bulan (refer Label kat blog ni). isy isy isy...

Apela yang Mak Ajin ni busy beno kan sampai tak sempat update? huhu...

Dear Razin,

Kenapa Razin sekarang susah benor nak tidur? Waktu malam time Mak dan Ayah nak tidur, Razin makin aktif. Merangkak sana sini... bergolek sana sini... Geram Mak tau... Mak penat. huhu

Razin makin kuat suaranya kalau menangis. Gile-gile punyer kuat. Menjerit sekuat hati padahal sebab takde orang teman Razin kat hall je pun... Sabau jelah

Razin dan merangkak laju sekarang ni... Mak tengah nak order knee protector tapi cam maleh pun ada... hehe

Berdiri pun dah boleh. Letak dalam playpen, asyik nak berdiri je...

Sekarang dok bertatih-tatih je kalau Mak rajin nak melayan. hehe...

Ape lagi ek...

Rambut makin panjang... macam nak kerinting...

Badan makin tinggi dan lonjong. Nampak macam dah susut sikit badan Razin , sebab aktif kot. Tapi berat same je macam makin berat. Mak memang tak larat nak dukung. huhu

Sekian, sambung lain kali

Update gambo pun lenkali

Mak busy la lately sayang :'( www.tips-fb.com

Sunday, November 13, 2011

8 months old


Sayangku Razin dah 8 bulan!

He's trying to crawl these days... and he's trying to stand. Dah leh diri kalau panjat aku. huhu...

Tak bawak checkup kat klinik lagi so tak tau berat berapa... tapi memang berat ar... Aku dah tak larat nak dukung Razin lelama. Even nak sidai baju pun aku pakai baby carrier (cos ada masanya Razin dok menjerit bila tengok Mak dia takde kat hall)

Razin makin bulat, makin banyak akal...

Tapi alhamdulillah dia tak banyak ragam. Pergi mana-mana pun ramai kata Razin baby yang baik... actually aku tak perasan pun benda ni, tapi dah orang kata gitu, yela kot. hehe

Macam semalam, kami ke Penang bersama Nyda untuk pergi kenduri kahwin kawanku, Ana Syahidah. Nyda park kete dia kat umahku, and kami gerak naik Mr Cherev. Nyda dok belakang dengan Razin tapi Razin cam biase la, duduk dalam Maxi Cosi Cabriofix dia. And macam biase, dah duduk dalam carseat, dia akan diam and tertido. Nyda commented 'Senangnye kalau bawak berjalan' cos letak je dalam carseat. Mak memang ajar Razin dok dalam carseat sejak Razin kecik lagi... Razin memang tak banyak ragam kalau berjalan. hehehe...

And Razin tak meragam masa kat kenduri Ana Syah. Dok perhati orang je... Restless time dah panas jela kot. Tu pun tak nangis... cuma tak dok diam je... hehe..

Alhamdulillah... makin bijak anak Mak ni...

Cayanggggg Razin!




Gambar-gambar semalam...
www.tips-fb.com

Tuesday, November 8, 2011

Razin's day out to Kuale Kangsor

Semalam kita jenjalan pergi Kuale...

Memula kita gerak ke umah Cikgu Wati di Sayong, pehtu nyinggah di taman rekreasi tepi sungai tu...

Jom layan gambo...

Tak pakai baju raya pun cos raya haji ni macam tak raya je Ayah takde :P
Tu Pak Ucu yang pegang Razin


Bagi Razin tido dengan bawak jalan-jalan dalam Ergobaby carrier


Razin senang sangat tido dalam Ergo ni.
Ohh I love my Ergo!!
Siyes tak rugi beli beratus-ratus. huhu


Masa dalam kereta.
Tak bawak carseat cos nanti tak muat kereta.
Kat depan ada Opah and Mak Yang. Mak Yang teringin nak bawa kete Mak so bagi can la...
Kat belakang Mak Tih Diyana, Mak, Razin and Abg Amirul.
Mak Tih tu dahle bontot besor, confirm tak muat kalau masukkan carseat Razin




Having fun kat taman...
Suke betul Razin main ngan Mak eh...



Main buaian...
Razin suka sangat berangin-angin ni...



Jom layan video Razin...





Singgah pasar malam di Manong tapau yong tau fu... hehehe
Tapi Razin dok dalam kereta dengan Opah je...
Dah nak senja tak elok keluar ye sayang :P


Itu je. Dah abisssss...
www.tips-fb.com

Wednesday, November 2, 2011

Permata hati ibu

Sementara tunggu cd-cd Razin abis dimesin, meh update blog jap.

Memang macam banyak citer nak citer... tapi takde masa and xtau nak start dari mana.

Anywayyy...

Selepas kejadian Razin jatuh tu, Razin jatuh katil lagi sekali!!!

I felt so crushed. Napela Mak Razin ni lalai sangat... Mak sedih tau Razin... tapi... ahhh I pormise I won't happened again.

Yang kali kedua ni Razin bukan jatuh dari tepi katil. Tapi dari bahagian bawah... kat tempat hala kaki tu. Mak suspect Razin dok reverse and guling-guling sampai la jatuh katil. Pulak tu Ayah takde tengok tv kat bawah. Mak marah Ayah cos sebelum tu elok je Ayah tido sama-sama dengan kita. Tiba-tiba masa Razin menjerit sebab jatuh, Mak pun terpinga-pingan tengok Ayah takde.

Mak memang tido mati. Tak sedar ape dah kalau dah tido. Sejak zaman student memang gini la pe'el nya... camne nak buat??? Sebab tu Mak marah-marah kat Ayah cos tinggalkan kita tanpa bagitau Mak. Ayah Razin tu askar. Kalau tido memang telinga lintah. Cepat je dia alert. Tapi Mak memang takleh wat ape dah... tido tak sedar diri cos penat bekerja huhuhuhu...

Ape-ape pun, kejadian jatuh sebanyak 2x tu buat Razin fobia kot. Since beberapa hari ni (sejak jatuh), Razin susah sangat nak tido. Asyik marah-marah je. Mak ngan Ayah yang sakit kepala. :(

Takpela Razin... Mak paham. Salah Mak and Ayah jugak tak jaga Razin betul-betul. Maafkan Mak ye sayang :'(

Harapnye Razin takde ape-ape la... Razin anak jantan kan... kena kuat.

Sekarang Razin dah belajar-belajar nak merangkak pulak. Nak berdiri and memanjat. Sejak dah pandai duduk sendiri ni, Razin suka memunggah barang dalam bakul yang Mak sediakan barang2 Razin tu. Pastu suka sangat dengan beg plastik -__-"

Adeii... beg plastik tu bukan toy la sayang...

Nasibaik la kat mainan Lamaze tu (Stretch the Giraffe) ada bahagian yang crinkle sebab material plastik kat dalam. Itula benda yang Razin rasa amazing sangat lately. haha...

Ape-ape jela Razin...

Gigi 2 batang kat bahagian gusi bawah memang dah ada. Sakit betul kalau Razin gigit Mak. Nasib baik la till this day, Razin tak pernah lagi menggigit time menetek. hihi...

Oh ya... sekarang Razin kuat menyusu. Tak cukup minum susu kalau buat 5, 6 oz. Badan pun makin panjang... Berapa agaknya panjang Razin sekarang... Nanti cukup 8 bulan Mak bawak pergi checkup gak la walaupun nurse kata takyah. Nurse kata Razin's next checkup is when Razin dah 9 months cos katanya BMI and berat cantik je naik... dat's y skip 2 months. Ape-ape jela labu... yang pasti dah cukup 8 months nak timbang berat and ukur panjang. :D

Raya Haji ni Ayah kata dia akan sailing... tak dapat balik Pahang untuk kenduri aqiqah Razin (kena la balik sana cos Atok kan ada beli lembu :P). Mak punyer cuti dah approved seminggu... so kita melepak Beruas jela ye sayang...

Mak plan nak pergi Bangi tengok Opah Yang and Tok Yang... Lagipun Mak Uda Lin rindu kat Razin... tengok la yer... kalau takde aral, kita pergi sana.

Ape lagi nak tulis?

Takde ape dah kot. Layan gambar jelah ek.


Latest pic di Swiss Garden Damai Laut




Comei tak cd Razin?
Starbunz Panda! :P



Nak merangkak la konon... tapi kaki tak tolak sama




Gaya tidur terkini. Meniarap pulak. Tetiba je...





Tengok Mak ada makna tu... Razin takut dengan Pak Ucu yang tengah main Aquadoodle Razin.... sebab Razin nak pegang pen pun tak reti. kehkeh


Dah abis.

Jumpa lagi di lain waktu!

Wassalam.
www.tips-fb.com