Wednesday, November 2, 2011

Permata hati ibu

Sementara tunggu cd-cd Razin abis dimesin, meh update blog jap.

Memang macam banyak citer nak citer... tapi takde masa and xtau nak start dari mana.

Anywayyy...

Selepas kejadian Razin jatuh tu, Razin jatuh katil lagi sekali!!!

I felt so crushed. Napela Mak Razin ni lalai sangat... Mak sedih tau Razin... tapi... ahhh I pormise I won't happened again.

Yang kali kedua ni Razin bukan jatuh dari tepi katil. Tapi dari bahagian bawah... kat tempat hala kaki tu. Mak suspect Razin dok reverse and guling-guling sampai la jatuh katil. Pulak tu Ayah takde tengok tv kat bawah. Mak marah Ayah cos sebelum tu elok je Ayah tido sama-sama dengan kita. Tiba-tiba masa Razin menjerit sebab jatuh, Mak pun terpinga-pingan tengok Ayah takde.

Mak memang tido mati. Tak sedar ape dah kalau dah tido. Sejak zaman student memang gini la pe'el nya... camne nak buat??? Sebab tu Mak marah-marah kat Ayah cos tinggalkan kita tanpa bagitau Mak. Ayah Razin tu askar. Kalau tido memang telinga lintah. Cepat je dia alert. Tapi Mak memang takleh wat ape dah... tido tak sedar diri cos penat bekerja huhuhuhu...

Ape-ape pun, kejadian jatuh sebanyak 2x tu buat Razin fobia kot. Since beberapa hari ni (sejak jatuh), Razin susah sangat nak tido. Asyik marah-marah je. Mak ngan Ayah yang sakit kepala. :(

Takpela Razin... Mak paham. Salah Mak and Ayah jugak tak jaga Razin betul-betul. Maafkan Mak ye sayang :'(

Harapnye Razin takde ape-ape la... Razin anak jantan kan... kena kuat.

Sekarang Razin dah belajar-belajar nak merangkak pulak. Nak berdiri and memanjat. Sejak dah pandai duduk sendiri ni, Razin suka memunggah barang dalam bakul yang Mak sediakan barang2 Razin tu. Pastu suka sangat dengan beg plastik -__-"

Adeii... beg plastik tu bukan toy la sayang...

Nasibaik la kat mainan Lamaze tu (Stretch the Giraffe) ada bahagian yang crinkle sebab material plastik kat dalam. Itula benda yang Razin rasa amazing sangat lately. haha...

Ape-ape jela Razin...

Gigi 2 batang kat bahagian gusi bawah memang dah ada. Sakit betul kalau Razin gigit Mak. Nasib baik la till this day, Razin tak pernah lagi menggigit time menetek. hihi...

Oh ya... sekarang Razin kuat menyusu. Tak cukup minum susu kalau buat 5, 6 oz. Badan pun makin panjang... Berapa agaknya panjang Razin sekarang... Nanti cukup 8 bulan Mak bawak pergi checkup gak la walaupun nurse kata takyah. Nurse kata Razin's next checkup is when Razin dah 9 months cos katanya BMI and berat cantik je naik... dat's y skip 2 months. Ape-ape jela labu... yang pasti dah cukup 8 months nak timbang berat and ukur panjang. :D

Raya Haji ni Ayah kata dia akan sailing... tak dapat balik Pahang untuk kenduri aqiqah Razin (kena la balik sana cos Atok kan ada beli lembu :P). Mak punyer cuti dah approved seminggu... so kita melepak Beruas jela ye sayang...

Mak plan nak pergi Bangi tengok Opah Yang and Tok Yang... Lagipun Mak Uda Lin rindu kat Razin... tengok la yer... kalau takde aral, kita pergi sana.

Ape lagi nak tulis?

Takde ape dah kot. Layan gambar jelah ek.


Latest pic di Swiss Garden Damai Laut




Comei tak cd Razin?
Starbunz Panda! :P



Nak merangkak la konon... tapi kaki tak tolak sama




Gaya tidur terkini. Meniarap pulak. Tetiba je...





Tengok Mak ada makna tu... Razin takut dengan Pak Ucu yang tengah main Aquadoodle Razin.... sebab Razin nak pegang pen pun tak reti. kehkeh


Dah abis.

Jumpa lagi di lain waktu!

Wassalam.
www.tips-fb.com

No comments: