Monday, January 30, 2012

10 months plus

Trip ke Langkawi pada 20-23th Jan yang lepas adalah kali ke-3 Razin stay hotel.

Walaupun kali ni hotel biase-biase je, tapi namanya hotel le jugak. Hotel Langkasuka to be exact. Mak catit ni bukan ape, Ayah kamu yang suke nak ingat bila Razin first time pergi itu ini, kali keberapa pernah tido hotel etc... Almaklum, Mak dan Ayah mana der merasa dok hotel ni sumer masa kecik-kecik... Untung Razin cos kali ni Opah nak bawak Razin berjalan... Kalau ikutkan Mak, memang Mak malas ikut cos agak leceh nak travel bawak Razin yang masih baby huhu... (no hard feeling yer dear)

Yela, dengan strollernya, carrier, carseat, lampin, wet tissue, botol susu, susu, nestum, puting... sume tu kena bawak... then bila pergi mana-mana tempat of course kena standby la susu Razin and spare clothes kot-kot Razin yak2 sampai terbocor ke ape ke kan.... hehehe... Luckily ramai nak tolong Mak jaga Razin. Alhamdulillah...

Kat lobi hotel tengah tido lepas breakfast. haha...




Ni plak masa tidur kat bilik Mak Yang... Mak pergi mall sebelah hotel time nak beli barang, so Mak tinggalkan Razin ngan Mak Yang. Balik2 tengok Razin dah tido...




Dalam bot masa island hopping



Kat Tasik Dayang Bunting...
Hepi bila turun dari Ergo cos nak jalan-jalan...




You were such a good boy. You behaved and was the talk of the trip. :)

Balik-balik dari Langkawi, ini adalah perkembangan Razin yang Mak perhatikan:

1. Dah boleh bangun sendiri tanpa berpaut pada benda lain.

Sebelum ni since Razin dah leh jalan, kalau Razin jatuh je mesti Razin akan merangkak pergi kat kerusi ke, kaki Mak ke untuk bangun. Now tidak lagi! Razin jatuh, then Razin bangun sendiri at the same spot! Hurray!!


2. Razin dan pandai nak ikut-ikut orang keluar.

Sebelum ni tak. As long as ade orang teman Razin dalam umah (or as long as you have me), Razin leh je duduk diam-diam dalam rumah. Tapi sekarang, bila nampak Mak Yang naik motor or Pak Ucu start motor, dah pandai dah NANGIS nak ikut!! Amboiiii... bila belajar ni??? Sabo jelaaa...


3. Razin makin banyak akal dan bijak.

There were so many things about your development, dear... Normal la for a baby who is growing... U pick things from the floor and you love to run and run... Satu yang Mak suka ialah Razin kurang 'mengemas'. Razin macam tak heran sangat la dengan bag-bag yang berlambak kat hall ni (balik dari Langkawi tak simpan-simpan) and you prefer to play with Abg Amirul. Good thing you have a friend! So, Abg Amirul la yang rajin melayan Razin and main kejar-kejar dengan Razin. Mak Yang siap rakam lagi bila Razin berlari menenten-nenten kena kejar ngan raksasa Abg Amirul. Lawak gila cos lari laju sangat sampai tergelak-gelak! Tapi takleh upload cos nampak Opah hanya berkemban je. haha... So Ayah and Mak Ude tak dapat la tengok online.. kena tengok dari henpon Mak Yang la...


Lagi ape ek...

Ntah... Malas dah nak tulis.

Tak sabar nak tunggu Ayah balik Perak. Lagi 5 hari je Razin!! Dah lama kita tak jumpa Ayah kan... since 10 Jan aritu... Weekend depan (4,5th Feb) baru jumpa Ayah. Almost a month!

I know you miss him, I miss him too... sama-sama kita tunggu dengan sabar k. Semoga Allah rahmati perjalanan Ayah pulang jumpa kita... :')

Anak Mak kan 'askar'... kena kuat tau... Always remember that Ayah loves you so much.

Oh... sebak lak tetiba....

Ciao. www.tips-fb.com

No comments: