Sunday, February 19, 2012

Happy little baby

Razin is a happy baby!

He loves to play and play... he loves to rearrange mommy's tupperware in the kitchen cabinet and throws his plushies all over the house.

Sabo jelah Razin ni...

Razin tak reti minum guna sippy cup or straw yet. Kalau bagi mesti tumpah and terbatuk-batuk. Padahal Tommee Tippee's Flip Top tu bukannye jenis tumpah. Kalau sedut baru air kuar... I guess Razin belum reti lagi so lantak la...





Razin dah 11 bulan lebih and luckily he still fits in his Bumbo seat. Bagus sesangat! Sebabnye Bumbo je satu-satunya tempat yang dia terperangkap and kena sit still. Haha...

Aku bagi Razin makan dengan letak dia dalam Bumbo since I still haven't bought a high chair for him. I guess maybe takyah kot? Entah. Nak pindah ni malas dah aku nak beli ape-ape barang untuk menambah semak. :p

Razin suke makan makanan orang besar. Aku risau tercekik je tapi bagi gak... yela dok mengendeng-ngendeng sian la plak. hehe...

Razin is mommy's little baby. Razin selalu ikut Mak pergi mana-mana. Pergi Poslaju, pergi supermarket, pegi pasar maLinklam. It's just the two of us... Ayah jauh... nak buat macam mana...

Semalam first time kita pegi pasar malam berdua je. Selalu Ayah ada... tapi Mak pun tak teringat ada pasar malam kat Giant tu. Memula pegi sebab nak transfer duit kat Mak Long jer.. then tengok ade pasar malam, singgah la beli dinner hehe... Razin was such a good boy inside Mommy's BRAND NEW Ergo. haha... saje nak melaram. Lagipun, how else was I going to carry you and shop at the pasar malam kan?? Razin dah 10kg! Berat... tak koser heh nak dukung tanpa carrier. Alamatnye 10minit jela Mak kat situ. =p


Dah sampai kat kereta baru teringat nak amik gamba.
But then, blur sebab segan orang tengok.
Ni la dia kalau jalan sesorang je adult. huhu...

**Ergo sangat best and I greatly recommend any new parents to buy one of these!
(Tapi baby dah 3,4 months baru leh dok dalam ni... kalau nak bagi newborn duduk, kena beli infant insert)



Razin bangun awal pagi ni time Subuh. Dah lama Razin tak bangun Subuh... Tapi sebab hujan lebat and bunyi guruh kot? Bangun-bangun je cari Mak nak nenen. Mak malas nak turun bawah buat susu so bf jela. As expected, tak cukup susu kot so lastnye turun bawah gak... and terus buat kerja-kerja and melayan Razin explore the house.

Now Razin dah tido sebab Mak tidokan. Mak nak update blog! haha...

Susah nak online lately sebab Razin wants my 200% attention. Time nak tido pun susah nak tidokan lately. So selalu jela laptop Ayah tu terkangkang online sampai pagi tapi Mak tak sentuh sebab Mak pun tertido sekali. Penat melayan Razin and tension sebab takde masa sendiri.

Haihhh... dugaan betul nak besarkan anak sorang-sorang. Truly salutes single mom yang berjaya manage sesorang tanpa mengeluh. huhu
www.tips-fb.com

No comments: