Tuesday, February 21, 2012

Ke Taman Paya Bakau dan Hotel Best Western

Last 11 Feb 2012 kitorang jalan-jalan sebab Ayah dah nak balik Johor the next day. So saje la kuar amik angin... Ayah belanja Mak makan kat Secret Recipe... and malam tu kita tido kat Best Western Hotel Marina Island dengan FREE sebab Mak Yang ade kursus kat situ.

Tengok gambar jelah ek... actually gambar2 ni semua dah corrupted and takleh view dah sebab memori kad BB Mak rosak. tapi mak beli jugak la software yang leh amik balik gambar-gambar yang dah delete dalam phone. Walaupun Mak dah tak berduit cos takde gaji (RM140), tapi Mak tak sanggup kehilangan gambar-gambar Razin ni sume... bengang gile waktu tu sebab tak sempat transfer gambar and hp breakdown :(

Mula-mula isi perut dulu...
Ayah belanje... =p
Lame gile tak makan kat sini sampaikan tak tau ade beberapa menu baru... haha




Pastu jalan-jalan kat Taman Monyet/Taman Paya Bakau



Actually ade amik gambar masa kat atas jambatan gantung ni tapi file tu dah corrupted sesangat and takleh recover walaupun pakai software yang dibeli :'(

Baby wearing daddy!
Sweet! ^___^



Then malam tu tido kat Best Western Hotel, Marina Island.
Ayah bawak sekali beg baju yang dah pack sebab esoknye (Ahad) Ayah nak naik bas kul 9 pagi balik Johor.




Kat hotel ni ade amik video Razin yang excited gile dok hotel (macam biase).
Tapi video tu takleh recover!!
Bengang betul Mak sebab tak dapat simpan rakaman Razin berlari-lari dalam bilik hotel and main dengan cermin yang besar gedabak (yes, kelakar gile!)
Sedih sangat!
T___T


Hanya gambar-gambar dalam entry ni yang sempat diselamatkan...

The view from our room/apartment

Kat bawah tu ade swimming pool (xnampak dalam gambar)

And yang dalam gambar tu lagoon yang dalam construction...
macam tak abis siap je lagi...

Breakfast pukul 9.30 pagi selepas hantar Ayah ke stesen bas Lumut.
Razin and Mak tak mandi lagi tapi selambe jelahhh hahaha...
Nasib baik dah tak ramai orang... :p
Baju tidur Razin dah bertukar cos you peed a lot sampai basah-basah baju pijama


Lepas makan baru mandi (buncit laaa)

Razin penakut nak duduk dalam tab besar-besar ni sesorang. Bila mak masuk sekali baru senyap and seronok tepuk-tepuk air. Excited la tu...

Sekian...

Lepas lunch kat hotel, kita pun blah balik rumah.

:)

www.tips-fb.com

4 comments:

amal said...

taman monyet tu la tmpt wani ngn hubby honeymoon hahahaha... seminggu dok lumut gi jalan situ je, alahai ehehe...

Ryehanna said...

hehehehhehehehe...

tak pergi marina island ke?

kikiki...

dayangredzuan said...

dah lame x balik lumut melawat kawan2 kat taman paya bakau tu..hehe

Ryehanna said...

hahaha... 'kawan-kawan' ya??

:P