Friday, February 3, 2012

Razin demam! #2



Razin demam sejak petang kelmarin... hari Rabu petang dah rasa badan dia panas-panas...

Malam tu aku suh Nini beli panadol syrup and kool fever. Sebab suhu badan dah 39.1 degree celcius. Malas nak bawak pergi klinik cos aku tengok Razin ok je... aktif... cuma badan je panas.

Taken pada Rabu malam (1/2/2012)


Aku rasa dia berjangkit dari aku cos aku memang demam since Jumaat lepas. Sampai sekarang tak baik-baik lagi... but dah ok sikit la... selsema and batuk je tak hilang. Demam takde dah....

As for Razin, pagi tadi pun badan dia panas lagi. Bagi makan ubat jela... nasibaik dia suka je makan ubat (sebab manis kan) so ok la... Time petang tadi badan dia panas jugak tak turun-turun so aku tanggalkan baju dia... seluar pun tanggal... tinggal cloth diaper je...nasibaik la pakai cd ni comel... takde la nampak bolen* tak berbaju...

Sian Razin... muka tak sihat kan...
Photo taken petang semalam (Khamis 2/2/12)



Tak sihat, tak sihat pun kejenya nak tawaf satu rumah... Bile kena tangkap dengan Onyang, marahhh... dia nak jalan-jalan...


Lepas minum susu, makan ubat terus tido dalam buaian.
Lama betul dia tido... terjaga sebab terkejut bunyi guruh yang kuat gile (aku pun terkejut)

Bangun dari tido around kul 5.45 petang, terus mandi...
Suhu badan dah kembali normal...

Tapi malam ni aku rasa badan dia cam panas jugak lagi sikit-sikit....

Haihh...

Cepatla sembuh, Razin...

Esok kita kena balik Lumut sebab nak sambut Ayah balik... Ayah sampai tengah malam kot cos gerak dari Johor lepas solat Jumaat...

Alhamdulillah Razin ni takde la banyak ragam time demam kali ni... merengek2 tu biase la...

And keje nya nak melekap ngan Mak. Melampau-lampau nak bf sampai aku macam dehydrated jadinya... takpela demi anak kan...


*bolen = bogel
www.tips-fb.com

No comments: