Sunday, February 12, 2012

Razin turns 11 months!

Today is 12th Feb sebab dah lepas jam 12 malam.

Time ni la baru aku ada masa nak online.

Razin yang dilahirkan pada 11 March tahun lepas is now 11 months! 1 more month to go and he'll be 1 year old. Oh my... how time flies! (cliché, cliché, cliché! I know! But I don't have other sentence than that to express just how fast time goes that I found unnerving at some point!)

Now we're in Best Western Hotel in Marina Island. Razin is already asleep. Dear hubby is tossing and turning in bed and I am perched on the writing table with hubby's laptop on to surf the Internet (and to update blogs too!)

Kebetulan je tetiba tido sini... Koperasi tempat Nini kerja ade buat kursus ke hape tah untuk Nini and other employees so Nini dapat la tido kat hotel ni sebab esok pun ada program lagi. Tetiba dia dapat bilik sorang! Well, technically, it's not really a room. Macam apartmen sebenarnya sebab tempat ni luas and ada another bedroom inside this 'apartment'. Ade pantry siap ngan sinki segala and ade tempat sidai baju kat luar. Leh letak mesin basuh kat luar tu.

So Nini ajak la kitorang tido sini. Hubby was reluctant at first but aku pujuk sebab nak teman Nini, dia ikut jela.

Razin??

Razin macam biase la... masuk hotel je mesti 'peghak' sikit. HAHAHA...

Excited gile hokeh. Sebijik macam masa dok hotel casa de la rosa kat cameron last December. Ade satu cermin besar dalam bilik ni and lawak gile tengok Razin main dengan cermin. Aku siap record video lagi tapi nanti-nantila upload. hehe...

So this is what... the 4th time Razin tido hotel?

1st, Hotel Renaissance Kota Bharu, Kelantan
2nd, Hotel Casa de la Rosa, Cameron Highlands
3rd, Hotel Langkasuka, Langkawi (hotel paling simple and murah)
4th, Hotel Best Western, Marina Island.

Umur belum setahun dah merata hotel pergi eh. Mak masa kecik-kecik dulu tak pernah merasa tau Razin. Ayah tu lagi la... Sila bersyukur ok.

Tetiba rasa macam nak cerita tentang pengalaman-pengalaman hubby masa kecik... tapi lenkali la. Ni blog Razin ok. :P

Razin oh razin...

Ape lagi nak citer tentang update?

Mak busy gila bulan ni dengan bizz. Banyak benda nak settle sebab shipment and order-order dari supplier banyak received this month. Then busy nak cari tenants untuk rumah lagi... Sorry kalau Mak macam tak layan Razin sangat. huhu...

Mak memang kena online everyday. Nasib baik la ade beli smartphone kan... kalau takde memang susah. Tapi online guna smartphone tak puas and tak cukup. Mak still kena on lappy untuk print itu ini, edit gambar la ape la... macam-macam...

Who says dok umah jaga anak senang?

Well, kalau dok umah jaga anak n umah je senang la kot... but I'm doing a small business as well. And that really took my time. uhuhuhu... takpela. bersusah-susah dahulu...

eh... macam lari topik lak.

Ni blog Razin la. Nak citer tentang update Razin yang dah 11 bulan.

Ok ok...

1. Razin dah banyak mengomel. Macam nak cakap. Tapi tak tau ape butir cakapnye...

2. Makin tak reti dok diam. Ya Allah seksa betul la lepas mandi nak pakaikan lampin and baju. Asyik menggeliat sana sini and nak lari je. Mentang-mentang dah boleh lari! Penat aku nak mengejorrr... Kekadang tak koser nak kejor. Lantak situ. That's why Razin SELALU pakai baju n cd je. Nak pakai suar tak sempat. Elok pun. Jimat seluar. Seluar Razin semua lawa-lawa dan macam baru sebab tak berpakai sangat. HAHAHA.

Nasibaik la pakai t-shirt and cloth diaper je pun dah comel. Macam lengkap gak le sebab cd tu macam short pants. Cer kalau pakai t-shirt and pampers? ermmm.. tak comey. =P


3. Gigi Razin dah ada berapa batang eh... Rasa-rasa macam 5 batang. Ntah. Tak sempat nak kelebek. Tapi yang pasti, 2 batang gigi bawah. And kat atas ade 3 batang gigi. Kat atas tu, 2 batang kapak front tu besar sangat! Lagi besar dari 2 batang gigi bawah yang comel tu. Dahle tu, gigi atas yang besar tu cam jarang sikit antara satu sama lain. wakakaka... ape la Ajin. Ikut gigi sape ni?? Gigi Mak lawa jer... :P

Gambar tak dapat nak amik sebab Razin tak reti dok diam (sila refer point no.2)


4. Razin is a happy kid! He loves other babies and toddlers. Aritu masa pergi umah Maliza bertunang, ada anak buah dia umur dalam setahun kot gegirl. Razin punyerla ramah nak pergi 'sayang-sayang' and tegur-tegur. Datang dekat gegirl tu and sondol kepala dia kat orang tu nak 'sayang'. Letak kepala dia kat bahu budak tu. Pandai pulak!! hahaha... ngengada je Ajin... Tak sabar lak nak bagi Ajin adik. :P I think he wants friends. Haihhh kat mane nak cari playgroup kat Lumut ni ek? Aku ni dahle tak berkawan ngan orang... Merap kat umah je. huhu...


5. Razin dah pandai sambut Ayah depan pintu grill. Sebelum ni dia tak pernah kisah bunyi kereta or orang datang, tapi sekarang dah pandai. Arini sambut Ayah depan grill and Ayah pun terkejut (cam terharu pun ada la tu). But then, selama ni keje aku memang tutup pintu umah... tadi lak tetiba pintu buka and grill je tutup. Hmmm...


6. Bab makan lak, Razin suka makan ape yang Mak and Ayah makan. Orang makan je mesti dia nak mengendeng. Bab minuman lagi la... pantang tengok orang minum, mesti dia nak. Nak minum dari cawan orang besar. Berlagak! Bagi air masak pandai lak sembur-sembur tak nak. Ngengada... Razin belum boleh minum straw. Sippy cup aku ada bagi masa dia 9 bulan dulu tapi dia takmo. So tak bagi dah. Ermmm nanti nak try bagi... dia nak ke x...


Ape lagi ek..

Selain dari kuat berjalan and berlari sana sini (orang dah dapat kaki awal la katakan), he's a healthy and happy kid.

Love you so much cibombom!

Muahsss...

Lagi sebulan nak birthday. Tak tau nak celebrate birthday Razin camne. Malas aihhh nak buat party2 ni. Tunggu Opah offer nak buat jamuan ke hape. HAHAHA... Biase la, Mak Ajin ni malas. Buat makan-makan kita-kita je udah. =p

Aku tengok mommies lain dah sibuk2 buat planning birthday party for their child yang dah nak cukup setahun ngan goodie bags segala. Ermm... takpela Ajin. Buat biase2 je udah. Mak Ajin ni dah takde gaji tau so silakan berjimat. Dahle aqiqah Ajin pun tak buat lagi ni! Aiyooo... bile nak buat tah. Hopefully dapat buat sekali masa Razin turns ONE. Insya Allah.

Till then, adiosss! www.tips-fb.com

No comments: