Monday, April 30, 2012

A happy kid

Went for a jab last Thurday. Supposedly it's the shot for 12 months baby... but Razin was already 13 months... Busy traveling...

Razin was 11 kg... dont remember the height. But he sure was tall!

Let's enjoy the pics of 13 months old Razin walking and running on the lawn (in front of umah Mak Yang actually)









Happy sangat duduk Beruas sebab ade ramai nak melayan...
Ade Abang Amirul...

And petang-petang Mak bawak Razin pusing-pusing kampung naik motor...

Best kan Razin?

Enjoy it while we're here ;)

***Rindu Ayah!! =(

www.tips-fb.com

Wednesday, April 18, 2012

Wordless entry





www.tips-fb.com

Thursday, April 12, 2012

Sedapnyer!


Cloth diaper: Blueberry Simplex - Monkeys

Razin licking on the spoon of Nutella that I use on the bread.

He sure loves chocolate!

www.tips-fb.com

Sunday, April 8, 2012

Dah boleh guna straw!

yeah...

agak lambat baru reti minum straw...

orang kata, paksa-paksa jela dia minum guna botol ada straw kalau nak ajar. Tapi setiap kali aku bagi, dia tak reti sedut and bila takde dapat ape-ape, kerjanya nak campak botol je. huhuhu...

So aku biar je Razin tak blaja minum guna straw. Tapi kalau tengok kita minum air sedap-sedap kat kedai dia nak jugak... since 2, 3 minggu lepas aku asyik bagi dia minum guna straw kalau minum kat kedai. Tapi bagi sikit-sikit jela cos air berais kan. Aku pegang straw and hala kat mulut dia.. bukan bagi direct untuk dia sedut dari cawan pun. Takut tersedak.

Lama-lama tengok pandai dah so last week bagi dia minum guna botol Tommee Tippee Flip top. Dah lama gile beli botol ni. Masa 1st shipment dulu, ni jer Flip top yang supplier hantar. Ade 2 top, satu yang straw ni, satu lagi yang macam trainer spout. Kena tonggang kalau nak minum... sebelum ni Razin pakai yang spout tu la...

This time using Flip Top!


Sedapnya minum...

Cer teka Razin minum air ape?

RIBENA!!!

Dia tak nak jugak-jugak minum air masak. Sampai sekarang tak nak minum... camne nak buat tah... So aku bubuh la ribena sikit bagi ade rasa... Baru dia nak. huhu...

Hmmm...

That's all for now. Next entry update lagi.
www.tips-fb.com