Monday, June 25, 2012

Razin at Aquaria

Pergi bawak Razin ke Aquaria last week. Bosan dok hotel. Since it's just a walking distance, kitorang jalan kaki je dari Corus Hotel ke KLCC. Lalu kot subway... Razin was sleeping the whole time dari kuar hotel sampai KLCC.

Masa masuk Aquaria aku kejut dia baru la dia jaga and tertengok-tengok benda alah dalam tu.

Actually, Mak Razin pun taknah masuk Aquaria. Haha... Cam mahal dari Petrosains je... Tapi last week Ayah macam kesian kat kita dok merap dalam hotel je, so Ayah treat us there lepas lunch kat Secret Recipe.

 
Razin suke giler tengok ikan-ikan dalam bekas silinder tu...


Eh... baru perasan aku tak sempat edit gambar dalam 'tunnel' underwater tu..

Takpelah... layan pic bawah ni...

 Ehem.. sebelah tu ade tourist pakai Ergo Sport warna biru.
Tapi dia front facing kan anak dia supaya dapat tengok ikan.
Aku asyik usya jer hehe...
Tapi dia memang support ngan tangan gak la walaupun anak dia foward facing (facing out).


 
See?
That's Ergo Sport.
Aku terkembang sikit cos pakai Ergo PPB. HAHA

*yer, aku bukan tengok ikan sangat... tengok orang babywearing je hihi*

 

 Nak usya shark dekat-dekat tapi takut.



 Happy father's day, hubby! *tetiba*


Bawah ni video Razin dalam Aquaria yang sempat dirakam:

 


Kuar time dah Maghrib. Terus blah balik hotel...
www.tips-fb.com

Tuesday, June 19, 2012

Pergi zoo!

Taken on Saturday lepas Pak Uda accident. So, Pak Uda pun ikut la pergi Zoo jugak.

3 kereta semuanya... Kereta Ayah, kereta Opah and kereta kawan Opah.








Masuk zoo patutnya rm12 kot. tapi dapat less, bayar RM9 je untuk adults.
Sebab Mak Yang prints kupon ke voucher tah secara online. Ok la...
Tiket masuk zoo sumer Ayah belanja.

Lepas abis lepak zoo, pergi makan yong tau fu kat Bomba taiping.

Best!! Yang ni Pak Uda plak belanja. Ala murah jer... makan ramai-ramai tu RM65 je.

Pakcik Junaidi and Makcik Pah la yang bawak makan situ..

Nak tibai kuetiau Doli lak pastu tapi tutup. so tak merasa...

Balik singgah Cangkat Jering, beli makanan untuk Onyang yang tinggal sorang kat umah huhu..

kita pergi kejap je ke tepen cos tak nak tinggal Onyang lama-lama kat rumah.

Till then.


www.tips-fb.com