Thursday, August 16, 2012

Razin's passport

Semalam seharian asyik berjalan je...

Pagi2 kejut Razin mandi then gerak pergi Ipoh nak settlekan roadtax and insurance CRV tu. Ingatkan kedai tempat kitorang pergi tu siapkan, dia kata sejam je... kitorang pun pergi la Ipoh Parade to kill time (and to shop!)

Bila dah sejam kata tak sempat and akan courier roadtax. Memang ngamuk la En. Hubby cos dah balik raya dah... and last time masa diorang courier roadtax pun cam hampeh cos tak hantar betul-betul pada aku. No way la kan...

Ape lagi, hubby terus pergi bank sendiri amik geran kereta pastu pergi kedai used car yang jadi orang tengah masa beli CRV dulu untuk amik balik duit. Pastu shoot ke Manjung.. Hubby dropped me and Razin kat Pej. Imigresen and he went to JPJ.

Nasib baik la dah amik gambar passport Razin kat Ipoh Parade tu, so proceed jela. RM150 untuk 5 tahun.. ni price passport budak-budak. Bertuah ko yer Razin... kecik-kecik dah ada passport. Mak ni dah besor gajah baru buat passport... almaklum, blajo tak pandai... takde de nak study oversea ke mende...huahua

Ni buat passport ni pun cos nak pergi USS September nanti. Dah alang-alang umah kat Johor kan... bila lagi... hehehe...

Mula-mula plan nak pergi kami-kami je (aku, razin n hubby). Tapi Nan and Nini cam teringin jugak... Tak tau la camne...

Dah, jom layan pics...


Dalam kete otw balik Manjung from Ipoh.
Berperang ngan Mak dalam kete cos takmo dok dalam carseat.
Abis sume barang nak punggah.

Topi navy Ayah tu pun Razin pakai sendiri hehe...





Penat tunggu... minum dulu lah...




Dah boring... panjat sana-sini...

Ni posing baik ni... hehe




  

Siap dah passport Razin!

=)
www.tips-fb.com

Sunday, August 5, 2012

Razin's milestones

Lama nk update asyik tertangguh je. Busy mehh...

Razin sekarang dah makin banyak akal. Let me down mana yang aku ingat:

1. Dah paham cakap orang sikit-sikit. Sebut mandi, yak (poop), makan, jalan-jalan memang mendapat reaksi yang bagus. hehe...

There was once, aku suruh Amirul start enjin kereta Kancil Mak. Cos nak pergi pejabat pos. pastu aku still lepak depan lappy. Then Razin tengok Amirul start kete and engine running, dia pergi masuk bilik and came out with a tudung. Suruh orang cepat2 siap and bawak dia berjalan la tu. Suke sangat naik kete walaupun pegi pekan je


2. Dah pandai tiru orang solat. Dah lama gak ni.... tapi baru nak catat.

Suke nyebok depan sejadah time orang solat. pastu kalau sebut 'Allahu akbar' dia akan sujud (sujud cara dia la.. almost nk terbaring), bangun (qiyam) , pastu 'Amin' n sapu muka. hehehe... Razin... razin...

Comel kan sejadah Razin?

Free gift dari supplier. hehehe


3. Makin banyak cakap... entah ape2 yang dicakapnye... still belum boleh cakap actually. huhu

4. Suke sangat pukul orang lately. Sikit-sikit pap kena pukul. Kalau kena tegur, nangis and pukul orang yang terdekat. Sabar jela... yang aku ralat tu, bapak dia la ngajar babap2 ni. Geram tol. Ajar yang bukan-bukan... kan dah ngikut. nak berseloroh pun tak yah libatkan pukul2 orang. Ni ngan Onyang dia pun kena lepuk jugak. Haihhhhh...


5. Love to explore new things. Semua budak baya razin camni la kot... Razin tak banyak toys. Aku memang kedekut sikit nk beli barang mainan. Recently Ayah bought Razin a remote controlled car big enough for Razin to sit in it. hehehe...




Suke gile duduk dalam ni...

Thanks, Ayah and Uncle Roi cos dapatkan kereta ni dengan harga murah :D


6. Razin can jump! Yes, sebelum ni dia tak reti nak melompat. Mengamuk cos takleh lompat macam Abg Amirul. Now he can! hehehe... kitorang gelak macam hape je tengok dia lompat cos dia sendiri macam gayat2 n lepas dua-dua belah kaki ke udara. Pastu gaya macam badan tu berat benor je. wakakaka... teringinnya nak ade trampoline. :p


7. Habit suke punggah beg duit, handbag and main dengan kad-kad keras masih ON. Takde tanda2 nak stop. Ntah bila nk beli set2 kad untuk razin. kena beli yang keras macam atm kad tu kalau xmo kena koyak. hehe...

8. Susah tido... tido lewat sekarang ni. 

Cukupla 8. Kalau ade nanti tambah lagi.

Adiossss

www.tips-fb.com