Wednesday, September 26, 2012

Blue hands!

Have I written on Razin's little mischief?

Well... Razin has this newfound obsession with my stamp pad. Tempat aku cop-cop alamat kat borang poslaju tu... huhu...

Pantang aku tak perasan and letak the stamp pad within his reach, ABIS laaaaa...

"Mak... tengok ni... BLUE....."

-_____-"





"Kenapa Ajin main ni? Kan dah biru tangan tu"

Unexplained-able mumbles followed.

"Lain kali jangan main lagi tau!"

Pastu Razin jeling je Mak. Grrr... 





Razin's favorite place to play.
Stairs.

Menyibuk dok sini time aku tengah sembang ngan supplier.

Yer, kena dok kat sini cos line dalam rumah teruk. Sini je clear sikit.

Last but not least...

Gambo aku gemok.

T___T

Nak wat camne, I ate too much lepas raya. Berat 75kg ni ok! Udah macam preggy 5 bulan.
Dulu masuk labor room 85 kg. Lagi 10kg je HAHAHA

Ape-ape pun, nak tayang Ergo and Razin.
This is Razin at 18months (12kg, 85cm) in Ergobaby Petunia Pickle Bottom.

Sape kata takleh carry toddler dalam Ergo?
Still bearable and tak sakit bahu mahupun pinggang. I like. :)
www.tips-fb.com

Friday, September 21, 2012

Chores for kids

Haaaa...

Found this on FB.

Saje download so that I can upload here.

For future reference.. (jagalah razinnnn hehehehe)

Tak nampak?
Pakai spek power2 sikit ek... mmg kena jegil mata besar2. haha...


Razin sekarang ni aku dah train jugak dia mengelap-ngelap lepas abis makan.
And new thing is to throw rubbish into the dustbin.

Baru je reti buang sampah tu... nampak aku buang sampah kat hospital petang tadi (melawat staff hubby yang operate apendiks)

Sekian update kali ni.
www.tips-fb.com

Friday, September 7, 2012

Ape-ape hal update blog Razin dulu

Sorry dear blog...

Lama terabai cos I was super busy. Man, I really need extra hands now. I wish hubby helps a lot with chores... but then he is super busy too. Anyway...

Just nak update tentang Razin.

He's a cheeky boy! Makin hari makin banyak akal! Geram sangat tengok karenah dia... tak sabar nak beranak lagi huhu...

Since duduk Beruas sejak bulan puasa dulu, baru la Razin nak ikut tadah tangan baca doa. Sebab? Time nak berbuka puasa kan ramai2 ngadap makanan tunggu waktu berbuka and bace doa? haaa dari situ dia tiru. time raya, nampak makanan dah terhidang, dia yang angkat tangan dulu. alahai sejuk hati aku....

Bukannye sebelum ni aku tak ajar. Aku ajar tapi dia tengok je aku tadah tangan. Dia nak tadah tangan usah harap.

Now dah balik Johor dia buat balik perangai tak tadah tangan baca doa walaupun aku still buat. Dia nak tengok orang ramai-ramai tadah tangan kot? Macam-macam la Razin ni....


Lagi.... Razin tak pandai cakap lagi. Yang dia pandai just 'Haiiii...' je. Orang baru jumpa ke... orang tu dah nak balik ke... "HAI" jugak. Bye takde. HAHAHA

Yang comel tu, bangun tido pagi-pagi... or celik-celik bijik mata then nampak kita pun terjaga jugak terus 'Haiii...'. Alahaiii... cair mak, Ajin... comel sangat sambil senyum, sambil greet camtu. kikiki...

Salam orang pun dah pandai selepas ditrain untuk salam raya. nak dapat duit raya kan? Wakakakaka...

My handsome boy...

Tiru perbuatan aku. Cos dulu selalu aku bagi pipi dia kena tin sejuk or botol sejuk saje tak nak bagi tido. Haha...

Now dapat bekas sejuk letak kat pipi. Very the detective conan! Haha



Like I wrote earlier, Razin belum boleh cakap. Takde butir-butir jelas langsung. Cakap 'Mak', 'Ayah' or 'nak', 'susu' ke sume takde lagi. Takde pelat2 cos memang takde sebut pun lagi. Tapi dia dah paham la kalau suruh amik botol susu, mak nak buat susu, jom mandi, jom tido, bla bla bla... 

Tapi cakap je belum.

Sebab dapat jalan awal, so cakap lambat?

Whatever it is, I hope u're growing healthy and bright, my son.

Till then.

p/s; Dah cucuk 18 bulan last week. Berat 12 kg, tinggi 85cm

Salam...
www.tips-fb.com