Sunday, January 13, 2013

You'll be 2 in 2 months

Lama Mak tak update blog Razin ni.

Ni  tengah update pun cos razin tido. hehe... Semalam berperang nak bagi razin tido. Dah kul 1 pagi pun takmo tido lagi. Sabar jelah...


Gambar malam tadi time Hanis (Pak Ucu) datang melepak.
Kul 1 lebih tapi razin tak tido lagi... -__-"


Yer, seperti tajuk di atas, Razin will be 2 years old in 2 months time. Wah... no wonder banyak pe'el sekarang. Penat nak melayan. Apa-ape pun, it's good la cos u're progressing like a normal kid. Mak jela kena sabar melayan...

Despite being almost 2, Razin still has limited vocab. Tak tau la kenapa yer lambat beno nak bercakap nyer. Mak rajin je melayan and cakap-cakap ngan Razin (dah nama pun Mak tak keje, dok umah je kannnn). Tapi Razin belum boleh cakap banyak-banyak. Cth, you couldn't say 'Mak, nak susu' or anything as simple as those lines. No.

Tapi good thing is, Razin macam tak pelat je sebut nama-nama barang. Or sebut 'Ayah'. You said 'AYAH' instead of 'yah', 'eyah' or etc. That's good, no? Well, berguna jugak la cakap dengan Razin like talking to adults?

Tapi tak tau la... banyak lagi dia belum boleh sebut.

Hari tu aku terkejut sekejap cos he called me 'ANA' instead of 'Mak'. This happened in Beruas by the way. Razin... razin... semua orang cakap nak tiru.

Sekarang tangan tengah gatal nak menconteng. Dinding umah dah jadi mangsa (and so was the door!) penyontengan dari Razin.




Other than that, Razin loves cats! But Mak is not going to have any pet soon. No way, Razin. Cos Mak malas nak cuci taik kucing ok. EXCEPT kalau kita jumpa kucing gebu muka penyek yang Mak suka sangat, Hehehe... I might overlooked those stinky routine... But will I stand having cat's fur everywhere??? Ok. Maybe not. Tunggu Razin besar and boleh buang taik kucing and tolong mak kemas rumah ok. HEHEHEHE...




Gambar-gambar diambil dari album Mobile Uploads kt fb mak je cos hilang la kabel blackberry untuk transfer gambo dr BB ke lappy. Sabo jela.

Esok-esok mak update blog lagi k. Daaaa

www.tips-fb.com

No comments: