Wednesday, March 22, 2017

Razin's 6th birthday

bismillahirrahmanirrahim...



Alhamdulillah... anak sulung dah 6 tahun. Here's a little updates on Razin's birthday last 11th March.




Like always, we had a small celebration in Beruas. Opah made nasi ayam and fried some crabs which were awesome heheh...

Abis makan-makan, we went to Ipoh cos Mak dah booked a room to stay for a night at Weil Hotel, Ipoh. Dah lama sebenarnya Mak nak stay situ cos sebelah Ipoh Parade. Since it's Razin's birthday and I know how much you loveeeee staying in a hotel, so I booked a night. Plus, I want to reward myself too. I afterall had given birth to you, Razin. Hehehehe

Ayah tagged along cos he's the driver. Mak nak bawak Mak Yang actually, tapi since Ayah balik, ok.. pergi jelaa...


Kena upload jugak gambar Mak. 
Untuk "baling belakang", this was my face when I'm 32 years old.
Anak tiga. huhu
Muka tak mekap and tanpa filters.
(oh tapi pakai lipstik)




Check in 2pm 11hb March 2017.



Rileks and berendam dalam tub dulu. 
Rasmikan bathbomb beli dr Bathbomb Malaysia kat Shopee.



Razin pun nak jugak...




Dah petang, mula lapar... merayap ke Ipoh Parade di sebelah. Kebetulan ada auto show.
Gambar Ayah kat atas sebijik posing macam Raul. Hahaha...
So tau la yer Raul ikut sape...


Balik dari makan just melepak kat bilik until Razin ajak Ayah pergi mandi pool.
Kena naik rooftop.


Tak sesuai for kids yang tak tau swimming cos kolamnye dalam.



I wish Ayah captured moments of Mak and you boys like this.
But did he? No.
Unless I told him to. -__-






Ok tu je aktiviti petang.

Dah nak Maghrib turun bilik...

Ayah nak tengok bola malam tu so he didn't want to accompany me to watch a movie at GSC.

Luckily Razin nak je ikut Mak kan...

So we watched a movie at 8.10pm.

Initially Mak planned nak tengok Kong (Skull Island) tapi dah full. So tengok Collide instead.


Okla cite ni. Action packed.

Balik around 10 pm camtu. Tapaukan Marrybrown and makan kat bilik. 
Lama gile tak makan Marrybrown hahahaha...

Esok check out pukul 11. Awal dari biasa cos Ayah nak balik Putrajaya.
Kena singgah Beruas amik Raul & Raiq.




Abaikan Mak pakai tudung sama dari semalam.
Pedulik hape haku... hahaha



Hantar Ayah naik bas balik Putrajaya cos kereta kena tinggal untuk proses tukar nama.






So yeah... that's how your birthday was on 11th March 2017, Razin.

I hope you grow up to be a wise man, book smart & street smart. Mak doakan Razin besar jadi anak yang soleh dan berguna. Bertimbang rasa, penyabar and penyayang. Hidup ni banyak pancarobanya nak... kadang-kadang kita diuji sampai rasa tak mampu nak tanggung beban, tapi hidup mesti diteruskan. Dekatkan diri dengan Allah and you will be okay. I love you so much son. I hope you get to read this one day and know just how much I love you =)
www.tips-fb.com

No comments: